October 2017

Alexandria '66 kent op dit ogenblik 1 vertrouwenspersoon.

Bij Alexandria is er op het ogenblik 1 vertrouwenspersoon te weten Liesbeth van der Meer, om signalen op te kunnen sporen op het gebied van ongewenste omgangsvormen (die kunnen leiden tot seksuele intimidatie/misbruik) pestgedrag en of discriminatie. Een situatie waar we geen van allen aan willen denken, maar helaas komt het regelmatig voor(kijk de kranten en het nieuws er maar op na).

We willen proberen dit te voorkomen (preventief beleid) maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. We willen er zorg voor dragen dat jeugdleden maar ook vrouwen (de twee meest kwetsbare groepen) zich veilig kunnen voelen bij Alexandria zodat zij lekker kunnen sporten. Mochten er wel onveilige situaties ontstaan dan kan men bij Liesbeth terecht voor een vertrouwelijk gesprek en zal zij kijken wat de mogelijkheden zijn, welke acties ondernomen kunnen worden.

Liesbeth van der Meer is bereikbaar via:

Mobiel: 06 36121487

Wat kan men van Liesbeth verwachten:
Liesbeth is voor iedereen aanspreekbaar die ergens een probleem mee heeft, dit kan persoonlijk zijn of met iemand van de vereniging en je weet niet wat te doen.
Het kan ook zijn dat je lastig gevallen wordt door iemand en je weet niet bij wie je terecht kan.
We hebben van de bond en NOC/NSF informatie ontvangen over seksuele intimidatie, zodat we weten hoe we hier mee om moeten gaan, of welke stappen ondernomen moeten worden.
Dit betekent ook dat we met elkaar ( bestuur, trainers coaches etc.) binnen de vereniging alert zijn op ongewenst gedrag, en dat we een goed beleid willen voeren hoe we hier met zijn allen mee om kunnen gaan. Het een en ander is te vinden in het beleidsplan Veilig Sportklimaat bij Alexandria.
Met name voor de jeugdleden is het belangrijk  dat er een vertrouwenspersoon is bij wie ze terecht kunnen, zij zijn de meest kwetsbare groep.

Alle gesprekken zijn vertrouwelijk en de persoon zelf bepaalt welke stappen er genomen moeten worden, Liesbeth zal luisteren en zoeken naar de mogelijkheden.
Liesbeth is aanspreekbaar voor alle leden, jeugdleden en/of hun ouders.