Kalender  

October 2017
M T W T F S S
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
   
   

Twitter  

   

JeugdSportFonds  

   

Veilig sporten  

   
   
   

Is tafeltennis iets voor mij?

Mensen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening kunnen dat bij TTV Alexandria ’66 ontdekken dankzij twee sportrolstoelen. Een mooi drempelverlagend middel voor ledenwerving.

TTV Alexandria ’66 is een vereniging die al een aantal jaren ook ‘TafeltennisPlus’ biedt: laagdrempelig tafeltennissen voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening. Zij krijgen tafeltennisslagen aangeleerd en bekwamen zich in de sport.

Sinds februari 2014 biedt Tafeltennisvereniging Alexandria ’66 op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur met succes bewegen aan voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening: TafeltennisPlus. Het project heeft er voor gezorgd dat er weer een groep mensen gezellig samen aan het sporten is geslagen. En het mooie is: er is nog ruimte voor mensen die ook mee willen doen...

02
TafeltennisPlus is een project van TTV Alexandria ’66, in samenwerking met Rotterdam Sportsupport. Ons project valt onder de maatschappelijke ambities die Sportplusverenigingen hebben om Rotterdam vooruit te helpen op het vlak van gezondheid, onderwijs, veiligheid, re-integratie en sportparticipatie.

 

06 01


Vanaf 27 februari 2014 is er op donderdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur een speciale training voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte.

Deze training is laagdrempelig en geschikt voor iedereen die in beweging moet komen of blijven na bijvoorbeeld revalidatie of ziekte. Tafeltennis is ook een geschikte sport bij geringe inspanning, zodat ook bij bijvoorbeeld hartproblemen kan worden gesport...

In augustus 2016 ben ik via stichting Mee terecht gekomen bij tafeltennisvereniging Alexandria ‘66 na een zwaar jaar te hebben gehad vol maandelijkse ziekenhuis opnames in de strijd tegen mijn chronische pijn.

In de periode daarvoor zag ik het allemaal niet meer zitten en kwamen de muren thuis op mij af. De enige uitjes bestonden uit de diverse ziekenhuis afspraken en ik realiseerde me dat het zo niet meer kon.

Toen ik van de sportconsulent van Mee het advies had gehad om eens bij tafeltennis te gaan kijken was ik daar zeer sceptisch over. Immers wat zou er nou leuk kunnen zijn aan met een stuk hout tegen een balletje slaan en wat kon dat nou doen aan de benarde situatie waar ik mezelf in bevond?

 Ivo

Gelijk na de eerste proefles bij Alexandria ’66 was ik echter dol enthousiast en ondanks mijn vele medicijnen die het reactievermogen flink beïnvloeden ging het best heel goed en bleek ik er ook nog eens aanleg voor te hebben.

De keren daarna voelde ik me helemaal op mijn gemak bij de plusgroep van A’66. Ik had mijn nieuwe passie en redding gevonden en veranderde van een stille huismus in iemand die geheel zelfstandig op pad ging en zich weer wat waard voelde.

Tafeltennis is voor mij m’n redding geweest en ondanks de vele beperkingen en m’n elektrische rolstoel werd het al heel snel duidelijk dat ik eindelijk ergens goed in ben, dus ging ik steeds vaker trainen. Ook doe ik nu vrijwilligerswerk binnen de vereniging.

Als klap op de vuurpijl werd ik na 10 maanden trainen zelfs Nederlands Kampioen Paratafeltennis in mijn klasse en afgelopen seizoen tweede van het ranglijsttoernooi. Kortom dankzij SportPlus van Alexandria ‘66 voel ik me weer iemand die weer meedoet.

(Ivo Brouwer)

   

Sociale Media!